Metropolitan Olgunluk Testi Uygulaması

5-6 yaş grubu öğrencilerimize Okul Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Aleyna Karslıoğlu tarafından metropolitan okul olgunluğu testi uygulanmıştır. Metropolitan okul olgunluğu testi, çocukların okula başlamaya uygun olup olmadığını değerlendirmek amacıyla okul öncesinde uygulanan bir testtir. 6 bölümden oluşan bu testin her bölümü, çocuğun okula başlamaya ne kadar hazır olduğunu farklı açılardan ölçer. Dolayısıyla testin her bölümünden farklı bir sonuç elde edilebilir. Test sonucuna bakıldığında desteklenmeye ihtiyaç duyulan bölümler varsa; tespit edilerek çocuğun geliştirilmesi için aileye bildirilir. Bu testin zekayı değil sadece okula hazırlıkta akademik düzeyi tespit ettiği unutulmamalıdır.

Uygulanan test sonuçları değerlendirilerek velilerimizeulaştırılacaktır.

05-06-202305-06-202305-06-202305-06-2023