DOĞAYI KEŞFETMEYE DEVAM EDİYORUZ.

Okulumuz okul öncesi öğretmeni Kübra ACARALİOĞU,  okul bahçemizin zenginliklerinden faydalanarak, öğrencileri sıklıkla doğa ile buluşturan etkinlikler planlayıp uygulamaktadır.

Günümüzde çocuklar teknoloji ile iç içe büyümektedir. Televizyon gibi geleneksel teknolojilerin kullanım süresindeki artışın ve izlenen içeriklerin, çocukların gelişimi ve sağlığı üzerine olumsuz etkileri olduğu bilinmekle birlikte son yıllarda yaygınlaşan bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi modern teknolojik cihazların kullanımının yararları olduğu gibi riskler taşıdığı da bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Çocukların teknolojik cihazları uygun olmayan süre, sıklık ve farklı duruş pozisyonlarında kullanmalarının gelişimsel problemler, kas-iskelet sistemi problemleri, fiziksel inaktivite, obezite ve uyku kalitesinde yetersizlik gibi sağlık problemleri doğurduğu görülmektedir. Bu nedenle öğrencilerimiz için alternatif eğitim olanakları yaratmayı ve onları doğa ile buluşturmayı önemsiyoruz.

Çocukları doğa ile buluşturup onunla bağ kurmalarını sağlayan etkinlikleri günlük rutine dönüştürmeyi amaçladığımız etkinliklerden biri olan “Mantarlar Geldi” adlı birleştirilmiş etkinlikle öğrencilerimiz hem eğlenmiş hem öğrenmişlerdir.

16-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-202415-02-202415-02-202416-02-2024